23
Нед, Юни
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

След 3 дни полицаите намират тежката машина в Тополовград

Скъпоструващ японски трактор „Кубота“ бе задигнат по тъмни доби от нива край село Студена. Наглата кражба, станала на 28-и август посред нощ, е от най-бруталните през последните години, казаха разследващи тук.

Почти новата земеделска машина, чиято стойност надхвърля 100 хил.лева, е извършвала обработка на площите през деня, а през нощта е била оставена заключена на нивата. Неин собственик е софийска фирма, чиято производствена база е в съседното село Левка, а в с. Студена отглежда трайни насаждения. Когато на сутринта трактористът установил липсата на „Кубота“-та, не могъл да повярва на очите си. Веднага уведомил управителя, а той – полицията.

След три дена полицаите откриват трактора в стопанска постройка в Тополовград. Образувано е досъдебно производство, казаха от районната прокуратура в Свиленград. Нито от полицията, нито от прокуратурата обаче дават повече разяснения по случая, тъй като се извършвали процесуално-следствени действия. В момента, в който се установи извършителят на кражбата и му бъде повдигнато обвинение, ще уведомим медиите, обещаха от държавното обвинение.

Според неофициални източници, тракторът бил задигнат заедно с прикачения инвентар – дискова брана. Крадците се опитали да го прекарат по планински път в Сакар през Вишеград, но попаднали на тесен участък. Принудили се да откачат и изоставят дисковата брана и да поемат за Тополовград през с. Планиново. Запознати твърдят, че кражбата е била предварително планирана и добре подготвена. Частни видеокамери успели да заснемат два джипа, които ескортирали плячката, а от полицията вече били по следите на престъпниците.

Николай Колев