22
Пон, Юли
41 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Депутатът Никола Динков се включи в кампанията с 270 лв.

542 лева събраха пенсионери от Свиленград в подкрепа на Наско Панайотов от Студена и неговата 89-годишна майка. През януари т. г. двамата загубиха дома си, след като къщата им изгоря до основи. Майка и син бяха спасени по чудо от съседи. Построяването на дом, който да ги приюти, обаче не е по възможностите им.

„Старият мост“ публикува на страниците си призив от членовете на пенсионерски клуб „Здравец“ в Студена за помощ на семейството. В отзвук на това Общинският съвет на Обединени пенсионерски клубове (ОСОПК) в Свиленград с председател Тодор Стамболиев организира благотворителна вечер на 30 август в Тракийския клуб. В кампанията се включиха 98 души. За пръв път заедно се събраха представители на клубовете „Александър Кипров 1“, „Александър Кипров 2“, „Сакар“, „Капитан Петко войвода“, с. Студена, с. Капитан Андреево, сподели Стамболиев.

Народният представител от БСП Никола Динков също подкрепи инициативата на ОСОПК. Той дари 270 лева, с които бе закупен дървен материал за ремонт на опожарената къща. Освен това депутатът осигури и безплатен превоз за пренос на гредите до Студена.

Доста емоционално премина благотворителната вечер, която бе открита със слово на Тодор Стамболиев. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха Христо Василев и Цвета Георгиева, Никола Радиков от Кърджали и Ангел Сарандиев.

В края на вечерта комисия отвори благотворителната кутия. Събраната сума от 542 лева Тодор Стамболиев връчи на председателя на пенсионерски клуб „Здравец“ в Студена Вера Сарафова. Ръководството на клуба ще реши от какво най-много има нужда пострадалото семейство и ще закупи необходимото.

На снимката: Адв. Тодор Срамболиев връчва парите на Вера сарафова

СМ