22
Пон, Юли
41 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Пенсионери масово търкат билетчета

Свиленградчани полудяха по търкането на талони в търсене на парична печалба. Нашенци – и стари, и млади, и българи, и роми може да се видят до пунктовете със стотинка в ръка да изстъргват покритието върху картончето. Има билетчета за всеки джоб –от 2, 3, 5 до 20 лв. Най-вървежни били тези от 3 и 5 лв. Картончетата се продават масово – по магазини, бензиностанции, РЕП-ове, пощи.

Има хора, които редовно си купуват талони, каза продавачка. Особено се засилвал оборотът, след като възрастните хора вземат пенсиите. Сега дневно по около 1 000 лв. в само нейната „Лафка“ приходи влизат от игрите. Една бърза сметка показва, че само на територията на Свиленград във всичките обекти се продават хиляди билети всеки ден.

Никак не били малко и куриозните ситуации. Например наредили се 4 -5 баби и купуват по няколко талона. Едната обаче била по-наблюдателна и веднага забелязала, че дружката й има друг, по-различен билет. „Я от тоя искам“, веднага казала жената.

От селата също идват да си пробват късмета в Свиленград, въпреки че в пощите там се продават. Много хора пътуват дотук, страхувайки се от одумки.

Всъщност, не само възрастни си пробват шанса с талончета. Играят и по-заможни, но със суми от 10 и 20 лв. и си личи, че го правят за кеф, твърди жената зад гишето. Някои даже давали по 200 – 300 лв. с надеждата да направят „ голям удар“.

Много молят пък продавачите да ги прекръстят, да кажат молитва, да ги благословят, белким имат късмет. Голяма била радостта, ако спечелят някоя сума, дори и минимална печалби .

СМ