15
Съб, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

10 партии и коалиции подадоха документи в ОИК – Свиленград за участие в местните избори на 29 октомври – „ГЕРБ“, „ПП - ДБ“ (Продължаваме промяната – Демократична България), „БСП за България“, „Има такъв народ“, „Възраждане“, „Новото време“, „Движение България на гражданите“, „Български възход“, „ДПС“ и „Алтернативата на гражданите“. Срокът изтече на 18 септември в 17:00 ч.

Първа документите си още на 14 септември подаде ПП ГЕРБ. От партията са обявили, че ще се борят за вота на гражданите и по трите направления – кмет на Свиленград, кметове на кметства и общински съветници. Още шестима кандидати за кмет на Свиленград са регистрирали в ОИК – „ПП - ДБ“, „БСП за България“, „Възраждане“, „Има такъв народ“, „Движение България на гражданите“ и „Български възход“. Засега се знае името на единия от тях – Стамо Димитров („БСП за България“). До 26 септември, когато е крайният срок за регистрация на листите, трябва да станат ясни и останалите.

Кандидатите за кмет на община Любимец са петима. Кои са те също следва да се разбере до 26 септември. Иначе, там участие в изборите на 29 октомври са заявили седем партии и коалиции. Две от тях – „ДПС“ и „Национално движение единство“, са се регистрирали само за вота за общински съветници. Останалите са: „ГЕРБ“, „ПП - ДБ“, „БСП за България“, „Възраждане“ и „Има такъв народ“, които ще издигнат кандидати за кмет на Любимец и кметове на кметства по селата, както и за общински съветници.

СМ