Любопитно
Инструменти
Шрифт

Свиленградската професионална гимназия по селско стопанство и икономика „Христо Ботев“ ще има високотехнологичен кабинет по растениевъдни науки за новата учебна година.

Той ще бъде изграден по проект на стойност близо 24 000 лв., финансиран от Фондация „Америка за България“.

Дейностите по разработката предвиждат да се направи основен ремонт на помещението, което ще бъде обзаведено и с нови чинове и столове. Кабинетът ще бъде оборудван с интерактивна дъска и два компютъра – един за преподавателя и още един, на който учениците ще работят в екип. Ще бъдат доставени също микроскопи, везни, епруветки и всичко, което е необходимо за лаборатория по растениевъдство.

Високотехнологичният кабинет, съобразен с последните тенденции в специализираното образование, ще бъде готов за началото на новата учебна година. Ще го ползват учениците от специалностите „Икономист – земеделско стопанство“ и „Механизация на селското стопанство“.

Надяваме се да продължим нашето сътрудничество с Фондация „Америка за България“, каза инж. Христина Милушева, директор на ПГССИ „Христо Ботев“. Сега свиленградското школо подготвя проекти за кабинет по технически науки и за чуждоезиков високотехнологичен кабинет.

Елена МИХАЛЕВА