14
Пет, Юни
30 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

Валентин Ангелов е единственият лицензиран международен съдия по пожароприложен спорт в България в момента

Шефът на РСПБЗН в Свиленград Валентин Ангелов съдийства на световно първенство, научи „Старият мост“.

Началникът на тукашните огнеборци е главен рефер на Първенството на планетата за младежи, което се провежда от 21-ви до 23-ти юни в Пловдив. Седем отбора от България, Русия, Чехия, Казахстан и Беларус мерят сили в оспорваната надпревара в Града под тепетата. Организацията на първенството се осъществява от Международната спортна федерация на пожарникарите и спасителите /МСФПС/, Главна Дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” /ГДПБЗН/ и Българската федерация за пожароприложен спорт /БФППС/.

Валентин Ангелов ще оценява и на международно състезание за студенти. Миналата седмица той бе арбитър на републиканско първенство.

Шефът на свиленградските огнеборци е единственият лицензиран международен съдия по пожароприложен спорт в България в момента. Досега е бил рефер на 4 световни първенства – в София, Уфа, Донецк и Котбус, Германия. През октомври тази година пък предстои свиленградчанинът да съдийства на Осмото световно първенство за професионалисти мъже, което ще се проведе в Анталия.

СМ

{jathumbnail off}