23
Вт, Юли
36 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

fermeriОтлично се представи на Националното състезание „Млад фермер“ отборът на ПГССИ „Христо Ботев“ - Свиленград. Правото си на участие свиленградчанчетата спечелиха през март в конкуренция с 13 тима от Южна България, за което „Старият мост“ писа.

В надпреварата, която се състоя в края на април в русенския кв. Образцов чифлик екипът на „Христо Ботев“, ръководен от учителката Стефана Узунова, премери сили с три отбора, излъчени от Северна България и този на домакините.

В дисциплината „Доене на крави“ второ място зае Илиян Деспов. Христо Атанасов се нареди трети в „Резитба на лозя по зададена формировка“, а Димитър Крумов също взе трето място по майсторско управление на трактор. Както Старият мост“ писа, заради отличните си умения трите момчета заслужиха правото да станат студенти в Аграрния университет в Пловдив без приемен изпит.

Директорката на училището Христина Милушева пък бе удостоена от образователния министър Сергей Игнатов с грамота за цялостен принос в развитието на професионалното образование.

СМ

{jathumbnail off}