16
Вт, Юли
9 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

hristo-alipievС атрактивните си умения 21-годишният Христо Алипиев грабна купата за първо място

21-годишният Христо Алипиев от Любимец за втора поредна година триумфира на стънт състезание с мотоциклети в Пловдив. Надпреварата бе част от тазгодишното издание на специализираното изложение „Феър мото шоу“ в Международния панаир в Града под тепетата.

hristo-alipiev2Нашенецът демонстрира атрактивните си умения със своята „Хонда“ 600 кубика. Той впечатли публиката и журито и грабна купата, както и парична награда от 700 лв. Втори след Христо се нареди Станимир Колев от Стара Загора, а трети стана Венци Василев от Димитровград. Любимчанинът оглави класирането на стънт състезанието за втора поредна година. Той размаза конкуренцията и през 2011 г., а през 2010 г. се класира втори.

В надпреварата се включиха 11 състезатели от страната. Те бяха оценявани лично от световната звезда в стънта Ангиол Золтан от Унгария. Доволен съм от представянето си, още повече, че не успях да тренирам много за състезанието заради контузия, сподели пред „Старият мост“ Христо. През декември м. г. при падане от мотоциклета счупил ключица и претърпял операция в Пловдив. Сега преди два месеца ми махнаха пирона, каза стънтърът. Той благодари на родителите си, които винаги го подкрепят, както и на приятелите и спонсорите си.

Христо се занимава със стънт от около 4 години. Гледах клипове в Интернет и се запалих неусетно, понеже обичам моторите и адреналина, сподели любимчанинът. На акробатиките се е учил сам. Предварително добре обмисля как точно ще стане номерът. Досега любимчанинът е печелил редица купи от стънт състезания.

Елена МИХАЛЕВА