21
Нед, Апр
26 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

rusevЕдинадесетокласникът от Професионалната гимназия по селско стопанство и икономика /ПГССИ/ в Свиленград Христо Русев взе престижна награда от фото конкурса „До училище пеша“. Националното състезание бе организирано от фондация „Пешеходци“, Центърът за учебно тренировъчните фирми и Български форум на бизнес лидерите в рамките на едноименен проект.

peshaСнимката на свиленградчанина, озаглавена „Дали ще стигнем...“, бе класирана на второ място. На практика Христо взе най-високото отличие на конкурса, тъй като нито един от участниците не бе класиран на първо място. Младият ни фотограф получи мобилен телефон, който му бе връчен от председателя на фондация „Пешеходци“ Йордан Филипов. Церемонията по награждаването се състоя в събота /10-и декември/ в пресклуба на БТА в столицата. На събитието присъства главен инспектор Красимир Костов от отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Охранителна полиция“, както и представители на организаторите на проявата. Наградите за фотонадпреварата, както и за другите конкурси по проекта, бяха осигурени от ЗАД „Армеец“. Реших да участвам със своя снимка, след като в час по УТФ получихме покана за участие, сподели Христо Русев. Доволен съм от представянето си и се надявам следващия път да получа първа награда, добави той.

Не за пръв път младият ни фотограф получава престижно отличие. През април т. г. неговата снимка „Листопад“ бе класирана на трето място в националния конкурс „България, селото и светът“, реализиран по проекта на ЕС „Обща селскостопанска политика за младите“. През септември пък във фоайето на общинската администрация той подреди първата си самостоятелна изложба „Природата през моя обектив“.

С фотография Христо Русев се занимава от няколко години. Негови снимки, сред които и отличената на конкурса „До училище пеща“, са публикувани и на страниците на в. „Старият мост“.

Елена МИХАЛЕВА