22
Пон, Юли
41 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

panchoСлави Трифонов обявил Панайот Панайотов – Пиер за свой фаворит, ментор на изпълнителя ще е Кирил Маричков

Свиленградчанинът Панайот Панайотов – Пиер е одобрен за участие в телевизионното шоу „Гласът на България“, което ще търси най-талантливия певец в ефира на bTV. Очаква се предаването да стартира в най-скоро време. То е рекламирано като уникално за българската аудитория ТВ шоу, поставило началото на нова ера в музикалните формати по света. Негов продуцент е bTV, изпълнителен продуцент е Слави Трифонов и Ку-ку бенд.

Първото издание на шоуто в Холандия през 2010-2011 г. постига огромен успех. Форматът предизвиква фурор и в САЩ, където върви в момента. Тази година шоуто ще се излъчи в още 6 държави, а догодина в още 8.

55-годишният нашенец, популярен в общината и като Панчо Кръцата, преди месец изпратил за предаването диск с първата си авторска песен - „Любов с вкус на пелин“,  написана миналата година. От 3 300 души, които като него са изпратили записи, са избрани 400 – 500 човека. Те били викнати на кастинг в София. На кастинга Панайот изпял акапелно три парчета, които бил подготвил - български рок на култовите групи „Ахат“, „Сигнал“ и „Тангра“. Председател  на журито бил Слави Трифонов, сред оценяващите били и музиканти от  Ку-ку бенд и представители на холандските продуценти на предаването. Кастингът бил в студиото на „Шоуто на Слави“. След изпълнението на свиленградчанина Дългия казал, че Панайот е неговият фаворит. Слави се интересувал и какво работи, а Панчо му отговорил, че е магазинер. „Така е, имам магазин, но продавам, тъй като съкратихме едната магазинерка“, обясни той.

„След пет дни ми се обадиха, че продължавам – сподели Панчо пред „Старият мост“. - Никой обаче не казва колко души са отсети. Сега ме викат в неделя и понеделник, като в неделя ще имам репетиция с Ку-ку бенд, а в понеделник ще бъда на снимки.“

В сряда от предаването пратили на гласовития нашенец около 100 песни, за да си избере 20 от тях. От тези двадесет парчета екипът на „Гласът на България“ посочва кои ще трябва да подготви за репетиция. За свой треньор и ментор Пиер избрал Кирил Маричков. Останалите професионални певци, които ще помагат на участниците, са Миро, Ивана и Мариана Попова.

Панчо е много благодарен на ръководството на читалище „Просвета“, което му осигурило помещение за репетиции. Благодарности за подкрепата и помощта при репетициите, озвучаването, акомпанимента и т. н.  той отправя и към своите приятели от рок-групата „0379“, създадена преди 1 година тук, за да възродят рока в Свиленград, а и да помагат на младежката формация „Есенен дъжд“.

СМ