25
Чет, Юли
28 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

ickoДесетокласникът от Професионалната гимназия по селско стопанство и икономика /ПГССИ/ в Свиленград Христо Русев взе престижна награда от специализирания фото конкурс "България, селото и светът". Неговата снимка „Листопад“ бе класирана на трето място в националното състезание, реализирано по проекта на ЕС  „Обща селскостопанска политика за младите. Изложбата на фотографиите и заключителната конференция на проекта се състояха на 28 април в София в Народно читалище "Славянска беседа – 1880". Наградите бяха връчени лично от бившата евродепутатка Петя Ставрева, официален гост на събитието.

listopadПраво да участват в конкурса са имали всички ученици от професионалните гимназии по селско и горско стопанство и туризъм в България, студентите в стопанските университети и факултети на висшите училища, изучаващи дисциплини с насоченост към селското стопанство, и всички заети в селскостопанския сектор европейски граждани на територията на България на възраст до 26 г. За фото-надпреварата са били изпратени стотици снимки от цялата страна, от които са били селектирани 44. Сред тах „Листопад“ е класирана трета.

С фотография Христо Русев се занимава от няколко години. Негови снимки са публикувани и на страниците на в. „Старият мост“. Русев възнамерява да продължи образованието си в Нов български университет, специалност „Визуални изкуства“. Да участва в конкурса го потикнала учителката по растениевъдство в ПГССИ Стефана Узунова, която му станала и ръководител в проекта.

СМ