07
Вт, Дек
16 Нови статии

Транспорт и туризъм
Инструменти
Шрифт

Две години след проведения конкурс харманлийската фирма поема една от спечелените 3 линии

От понеделник, 15 септември, превозваческата фирма „Торре“ поема линията Свиленград – София с час на тръгване от тукашната гара 5 сутринта. Това става, след като кметът на общината Георги Манолов изпълни решение на съда, с което още преди два месеца бе задължен да издаде заповед и обяви „Торре“ за спечелил конкурса, проведен в началото на 2012 г.

На 8 септември бе извършен оглед на автобусите, с които „Торре“ ще превозва пътниците, подписан е и договор за възлагане на линията.

Така вече от понеделник до петък в 5 ч. и в неделя и в празнични дни в 12 часа свиленградчани ще имат редовен транспорт до София, и то на цена само от 15 лв. Досега билетчето струваше 25. За обслужването на линията специално са закупени нови 50- и 60-местни комфортни автобуси. Те са оборудвани с тоалетни, кафе машини. В тях ще се ползва безплатен интернет, минералната вода също ще е безплатна. Часът за връщане е 16, 45 от централната автогара в София, като рейсът отново ще е директен.

„Гарантирам, че линията ще се обслужва редовно от новите автобуси, няма, както правеше друга превозваческа фирма досега, да се ползва микробус. Още преди две години обявихме цената на билета – 15 лв., и спазваме ангажимента си – сподели управителят на „Торре“ Георги Георгиев. - Вярно, че цената е ниска, но ние търсим ефективност чрез увеличаване броя на пътниците. В никакъв случай качеството няма да пострада, напротив, ще е по-високо. Поемам отговорност за това“, подчерта той.

Автобусите ще се качват на магистралата за София в Харманли и ще се движат директно, без да спират в други градове. Така ще пристигат в столицата в 9 ч. и пътниците ще могат да хващат връзки за Европа.

Фирмата, класирана на второ място за другите два пакета – в 6 ч. за София и за Пловдив, обаче обжалва заповедта на градоначалника, с която за спечелил се обявява „Торре“. Делото е насрочено за края на септември.

СМ