21
Чет, Окт
21 Нови статии

Транспорт и туризъм
Инструменти
Шрифт

Разписанието на автобусите обърква гражданите

Новите спирки, които бяха монтирани в Свиленград, са нефункционални и не могат да бъдат заслони нито в дъжд, нито в пек, жалват се жители на кв. Гарата. Според тях в жегите пространството под навеса било като в сауна, а тясните пейки нажежени. При по-силен дъжд пък водата се стичала от покрива и обливала седалките. И за средиземноморски климат не стават, защото никъде няма сенчица, пише в социалната мрежа Христо Динов. За завет през зимата и дума не може да става, констатира още той. Спирките иначе са красиви, но кой ще ги опази от вандалите, чудят се гаралийци.

Мина едва месец от монтирането им, а от покрива на една от тях вече има счупено стъкло, информираха граждани.

Вярно, че старите стоянки бяха грозни и опасни, но поне пазеха от вятър и дъжд. А тия от какво пазят? Във всички случаи не и от това, за което са предназначени“, заявиха още недоволни граждани. По думите им заслоните били проектирани от хора, които нито са се возили в градския транспорт, нито са стоели на спирка да чакат рейс.

Разписанието на автобусите пък е напълно объркващо, видя проверка на „Старият мост“. Има поставени табели с информация, но часовете на тях не са сверени с последната промяна. Редовно ползващите градския транспорт сигурно знаят кога са курсовете, но нали понякога и на други хора се налага да пътуват…

Диляна ЦВЕТКОВА