27
Съб, Ное
22 Нови статии

Транспорт и туризъм
Инструменти
Шрифт

Досегашният превозвач „Ники Нели“ се отказа

Свиленградската превозваческа фирма „Бойдеви“ ЕООД бе единственият участник в обявения от общината конкурс за възлагане на обществен превоз на пътници от републиканската транспортна схема по две линии до София и една до Пловдив. Документи бяха закупили две фирми, но само една - „Бойдеви“, се е яви на конкурса, каза пресаташето на кметството Калина Райкова. Предложенията за участие се приемаха в ОбА до 17,00 часа на 27-и септември. На следващия ден пък се проведе конкурсът. Предстои да се изготви и подпише протокол от членовете на комисията, след което ще бъде обявено решението им, каза Калина Райкова. След като изтече определеният в закона срок за обжалване, ще бъде сключен и договор.

Според условията на конкурса кандидатите трябва да имат лиценз за обществен превоз на пътници, необходимите МПС-та от определени категории, квалифициран персонал за обслужване на съответните линии, осигурена гаражна и сервизна база, да спазват изискванията за качество на обслужването, на установените графици, цени и др.

Разполагам с необходимата собствена сервизна база и гаражи, за линиите до София и Пловдив имам три 50-местни автобуса, както и по два с 30 и 20 места, каза пред „Старият мост“ Димитър Бойдев, собственик на фирма „Бойдеви“. Автобусите за София ще заминават в 5,00 и 6,00 часа, а за Пловдив – в 6,00 часа. Курсовете от столицата към Свиленград пък ще тръгват в 15,15 и 16,45 часа, а от Града под тепетата – в 16,00 часа. Досега по същото разписание превозите извършваше фирма „Ники Нели“, която обаче не се яви на конкурса.

Както е известно, „Бойдеви“ ЕООД обслужва междуселищните линии в общините Свиленград и Любимец, както и вътрешноградския транспорт в Свиленград. Дружеството има също линии до Хасково и Варна.

СМ