18
Вт, Ян
20 Нови статии

Промишленост и търговия
Инструменти
Шрифт

Свиленградската текстилна фабрика „Коприна“ отново спря работа. Тридесетината работници са разпуснати. Те бяха повикани, за да изпълнят няколко малки поръчки за общо около 60 000 метра вискозни платове, за което „Старият мост“ писа. Тъканите бяха за Сърбия, Турция и голяма европейска фирма и бяха подготвени за около два месеца. Сега обаче отново няма никакви поръчки и фабриката пусна кепенци.

„Коприна“ закъса много в края на миналата година заради кризата и тъкачницата бе спряна. Очакванията бяха през пролетта пазарите да се активизират и да се получат заявки за платове. За съжаление обаче това не стана. През годината фабриката изпълни само няколко поръчки от незначителни за капацитета на тукашната тъкачница количества платове и прекара по-голямата част от времето в принудителен престой.

До кога предприятието няма да работи не е ясно. Директорът на фабриката Андон Куртев каза, че производството може да не бъде възобновено през цялата зима. Още повече, че и разходите за отопление през този период са големи.

СМ