28
Вт, Юни
14 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

Днес и утре кандидат-купувачите имат последна възможност да огледат лично превозните средства, да подадат ценови предложения за закупуването им и да внесат депозит в размер на 20% от първоначално обявените цени на активите.

Мотоциклетът е производство от 1991 година, мощността му е 75 kw и се движи с бензин. Оценен е на 1 200 лв.

Колесният трактор е на дизел и стартовата му цена започва от 4 000 лв. И двете превозни средства се намират в Узунджово и могат да бъдат разгледани на адрес там днес и утре от 9 до 17 часа.

БМВ-то е от 2005 г., тъмносиньо на цвят, с румънска регистрация и в добро състояние. Продава се от публичен изпълнител от НАП София, но се намира в Свиленград, на граничен пункт „Капитан Петко войвода“. 11 300 лв. е първоначалната му цена. Документи за участие в търга за автомобила се приемат най-късно утре в сградата на териториалната дирекция на приходната агенция в София. Подробности за тези и други търгове са публикувани в интернет страницата на НАП www.nap.bg . От офиса в Хасково уточняват, че с приходите от продажбите на превозните средства ще бъдат частично погасени данъчни и осигурителни задължения на предишните им собственици.

Продажбата на актив е крайна мярка, прилагана за принудително събиране на данъчни и осигурителни задължения към бюджета. От НАП препоръчват при финансови затруднения и невъзможност за плащане в срок на дължими данъци и осигуровки, гражданите и дружествата да се обръщат своевременно към публичните изпълнители от дирекция „Събиране“.