27
Пон, Май
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Две пратки хероин задържаха митничарите на ГКПП Капитан Андреево в рамките на 24 часа, съобщиха от агенция Митници. В понеделник по обяд е предотвратен опит за контрабанда на 3,9 кг от дрогата. При рутинна  проверка на автобус, пътуващ по редовна линия Турция - България, митническите служители селектирали за щателна проверка един от пътниците - 54-годишен български гражданин от Хасковско с инициали Р. А. При обиска е бил открит плътен пояс около кръста му, където бил скрит хероинът.

Последвал е обиск в дома на „мулето“, при който антимафиоти от Областната дирекция на МВР в Хасково са открили още 4 кг хероин, съшит в подплатата на зимно яке. Р. А. е задържан, съставен му е акт за митническо нарушение, а случаят е предаден на компетентните органи.
Други 4 кг хероин, укрити в пода на лек автомобил, са били задържани в неделя вечерта. При щателна проверка на БМВ с българска регистрация, пристигащ от Турция, митническите служители установили, че една от предните седалки е демонтирана. В пода на автомобила бил изрязан капак. В специално изработения тайник митничарите открили осем правоъгълни пакета, увити в бежово тиксо. Общото количество на задържания наркотик е 4,080 кг. По цени за нуждите на съдопроизводството хероинът се оценява на около половин милион лева, уточниха от агенция Митници. Съставен е акт срещу шофьора, управлявал колата – 23-годишен български гражданин от Ямбол с инициали Х. Х. Той е пътувал сам от Турция за България.

Както „Старият мост“ писа, през 2009 г. служителите от Митница Свиленград са пресекли опити за нелегален трафик на 530, 964 кг наркотични вещества. Образуваните преписки са изпратени по компетентност в Окръжна прокуратура-Хасково.

СМ