30
Чет, Май
17 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Ваня Цветкова сменя на поста дългогодишния титуляр Мария Паскова. Предстои назначение на двама шефове на бюрата в „Свободна зона“ и Хасково. Последният уволнен е Атанас Стефанов – Бозука

Нов заместник-началник на свиленградската митница се очаква да бъде назначен до дни. По предложение на началника на ведомството Филип Александров постът ще бъде поверен на Ваня Цветкова, която досега оглавяваше отдел „Тарифна политика“. Тя ще замени дългогодишния титуляр на длъжността Мария Паскова. Паскова доброволно е подала заявление за преминаване на друга работа пак в митницата и вече е преназначена за шеф на отдел „Приходи в републиканския бюджет“.

Според запознати обаче й е бил упражнен натиск  да освободи втория по важност пост в управлението. Нейната приемничка Цветкова е на 44 години и има 26-годишен стаж в митницата. Завършила е висше икономическо образование. Семейна е, с две дъщери. Съпругът й Георги Цветков е граничен офицер.

Предстои да бъдат назначени ръководители на митническите бюра в „Свободна зона“ и Хасково, съобщи началникът на учреждението Филип Александров. Това се налага, тъй като досегашните шефове освободиха столовете. Михаил Айръков бе освободен от работа по време на голямата чистка преди месец, а колегата му от областния град Константин Костадинов е подал молба за понижаване в длъжност.

Междувпрочем в последния ден преди Коледа бе уволнен и митническият инспектор Атанас Стефанов – Бозука, с което окончателният брой на съкратените от свиленградската митница се оформи на 77.

Според Филип Александров нови съкращения на персонала няма да има, не били верни и слуховете за назначаване на нови попълнения. Подробно интервю с него четете на 3 стр.

Стефка КОЛЕВА