23
Вт, Юли
35 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

 

Няма да има промени в ръководството на тукашното ведомство. Мария Паскова и Георги Костадинов запазват постовете си

Досегашният началник на свиленградската митница Филип Александров остава на поста си. Името му бе спрягано в централните медии за заместник на шефа на Агенция „Митници“ ген. Ваньо Танов, но в крайна сметка Александров ще продължи да изпълнява задълженията си тук.

Преди време той заяви в интервюпред „Старият мост“, че работата в свиленградската митница му допада и я върши с желание и отговорност, доволен е от екипа си и разчита много на заместниците Георги Костадинов и Мария Паскова, които се ползват с добро име в митническата администрация.

Няма да има промени и в ръководния екип на ведомството тук, научи „Старият мост“ от сигурен източник. Категорично неверни са слуховете, че уволнение грози единия от зам.-началниците на ведомството – Мария Паскова, довериха от митническите среди. Другият заместник – Георги Костадинов, също е непоклатим на мястото си.

Филип Александров стана титуляр на поста през м. май т. г., след като бе извършен конкурентен подбор. Дотогава той бе временно изпълняващ длъжността, на която бе назначен на 22 декември 2008 г. Роден е в София, завършил е мениджмънт и маркетинг в УНСС. В митническата администрация е от 1986 г., когато постъпва на работа в Калотина. След това преминава по всички стъпала в йерархията, за да стигне през 2002 г. до началник на митнически пункт Калотина. През ноември м. г. е изтеглен в РМД – Пловдив на поста началник отдел. Запознати твърдят, че е в близки приятелски отношения с министър-председателя Бойко Борисов.

СМ