23
Сря, Юни
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

14 митнически служители от ГКПП Капитан Андреево от една митническа смяна са задържани, съобщи  главният прокурор Сотир Цацаров. Разследването продължава и в момента, обискират се домове в Свиленград.

 Движението на „вход“ беше спряно. Разследването се извършва възможно най-бързо, извиняваме се на пътниците за затрудненията, каза Цацаров.

От 8, 30 ч. тази сутрин тече специализирана акция на ГДБОП, ДАНС и Специализираната прокуратура на ГКПП Капитан Андреево за противодействие на корупцията. Това съобщи Малина Александрова, говорител на прокуратурата, В акцията участват около 140 полицаи, БОП-аджии, прокурори.

Пред държавното радио главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че на практика е арестувана цялата смяна митничари, които обработват влизащите в България през този пункт. По думите му става дума за "корупционни престъпления".

В рамките на операцията са направени и 100 претърсвания на лични и служебни автомобили, домове и служебни помещения в Харманли, Хасково, Димитровград, Свиленград, Любимец.По информация на БНР става въпрос за разбит контрабанден канал за цигари с участието на митничари. Нарочената митническа смяна е съставена предимно от нови служители.

Очаквайте подробна информация.

СМ