02
Сря, Дек
19 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Ulia CholВременно длъжността ще изпълнява Юлия Чолакова

Със заповед на директора на Агенция „Митници” Павел Тонев, Юлия Чолакова е назначена за и. д. заместник-началник на митница Свиленград, съобщиха от Агенция „Митници“. Тя застава на поста след като титулярът Георги Костадинов бе отстранен от работа. Както „Старият мост“ писа, срещу него тече разследване.
Юлия Чолакова е родена на 7.11.1961 г. в град Свиленград.

Има висше образование специалност „Немска филология” придобито през 1985 година във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” и следдипломна професионална квалификация „Международни икономически отношения и митническа политика” в УНСС.

По-голяма част от професионалния й опит е в митническата администрация, в която работи без прекъсване от 1994 г. Заемала е различни длъжности в почти всички отдели и сектори в структурата на Митница Свиленград : началник сектор „Тарифиране” към отдел „Тарифна политика и контрол по транзита”, отдел „Приходи”, отдел „Постановления за принудително събиране на публични държавни вземания”, „Административнонаказателно производство и изпълнително производство”. Преди поемането на поста заместник–началник оглавява сектор „Административнонаказателни дейности и разследващи органи”.

Сега Юлия Чолакова ще съвместява работата си като заместник-началник с тази и на началник отдел „ Митническо разследване и разузнаване” .

Владее немски и руски език.

Юлия Чолакова е дъщеря на обявения пожизнено доайен на българските митници Георги Чолаков, който е бил дългогодишен началник на Митница Свиленград в периода от 10.03.1959 година до 31.03.1981 година.

СМ