28
Чет, Ян
21 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Обвиненият за държане на наркотици в особено големи размери заместник-началник на Митница Свиленград Георги Костадинов е освободен от Апелативния специализиран съд, който не му наложи каквато и да е мярка за неотклонение. Съдебният състав с председател Драгомир Кояджиков реши да пусне на свобода митническия шеф. Особено мнение изрази една от съдийките.


Костадинов бе арестуван на 21 май след специализирана акция, при която у него бяха намерени наркотици. От зам.-началника на митницата се е интересувала и американската служба за борба с наркотиците ДЕА. Ден след задържането му от ДАНС и прокуратурата, на Костадинов му бе повдигнато обвинение за държане на наркотични вещества в особено големи размери с цел разпространение по поръчение на организирана престъпна група - престъпление по чл. 354а, ал.2, т.1, предл. 1, вр. ал. 1 от НК.

На 24 май Специализираният съд му наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. В съдебната зала не бяха представени никакви нови доказателства.

Костадинов обжалва на по-горна инстанция и делото бе насрочено за 3 юни. Магистратите обаче са решили да го изтеглят по-рано и след заседанието им на 28 май той вече е на свобода.

СМ