28
Нед, Фев
19 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

6000 къса контрабандни цигари от място за поставяне на багаж в автобус извадиха митническите служители на МП Капитан Андреево. Автобус "МАН" с турска регистрация е спрян за проверка, при която се установява, че под кората на рафта за поставяне на багаж над седалките в автобуса, са укрити общо 300 кутии цигари от марките ASSOS slims и PALL MALL.

Цигарите се оказват собственост на един от пътниците 49-годишния А.Н от Истанбул, който признал, че е закупил тютюневите изделия от безмитния магазин на турския пункт. Съставен му акт по Закона за митниците за опит да пренесе през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи на стоки, за които се дължи акциз. По случая е образувано бързо досъдебно производство от разследващ митнически инспектор в Митница Свиленград. От началото на годината досега са образувани 133 досъдебни производства, като по-голяма част са за контрабанда или държане на тютюневи изделия без акцизен бандерол.
При друг случай в същия ден, при проверка на автобус с македонска регистрация, в личния багаж на трима от пътниците са открити 152 броя парфюми и тоалетни води, 80 броя къси панталони и 597 блузи с къс ръкав с логото на световноизвестни марки. Стоката е задържана със съмнения, че нарушава права на интелектуалната собственост.