25
Чет, Фев
22 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Предложено е дисциплинарно производство в Агенцията за 4 кутии цигари и 50 лева във валута

Полицията образува проверка срещу служителя от свиленградската митница Кръстьо Христов за установяване произхода на 4 кутии цигари без бандерол и 50-ина лева във валута - евро, долари и турски лири, намерени у него. Освен това при обиска са били намерени малки количества хранителни продукти – зеленчуци, сладкиши. Ако се установи, че има нарушение, преписката ще бъде предадена на прокурор.

Вещите са намерени от полицаите у Христов при проверка на кола извън района на ГКПП Капитан Андреево. Ченгетата са действали по сигнал. Много е възможно служителят да е бил натопен от друг служител на граничния пункт или пък от пътник, смятата запознати. Той е назначен по 66 ПМС в извънсписъчен състав като изпълнител по охрана и наблюдение на трета бариера и нямал печат. Преди това е работил в администрацията като охрана, шофьор.

По случая началникът на свиленградската митница Тодор Караиванов веднага е назначил вътрешна проверка. „Въз основа на резултатите от нея направих предложение до Агенция „Митници“ срещу Кръстьо Христов да бъде възбудено дисциплинарно производство и да бъде наказан“, сподели пред „Старият мост“ Караиванов.

СМ

Сходни