02
Вт, Юни
15 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Image 1751608 126Само за година и половина в свиленградската митница са обявени 24 конкурса за свободни работни места.

Лани са задействани 15 процедури, като най-много са за назначение на митнически инспектори. Проведени са изпити още за разследващи митнически инспектори, за началници на отдели и сектори. С конкурс миналата година са назначени общо 53 нови митнически служители, съобщиха от ведомството.

От началото на 2013 г. до момента са обявени 9 конкурса. В момента тече процедура за длъжността юрисконсулт, като одобрени на етап подбор по документи са 13 кандидати, предстои провеждане на тест. Още не е приключил конкурсът за 4 щатни бройки за „ръководител на звено в митнически пункт I ниво” на Капитан Андреево. В момента на етап подбор по документи са конкурсите за 2 щатни бройки за длъжността „инспектор в Агенция „Митници”” – сектор „Разузнавателна информация и анализ на риска/Денонощен координационен център”, за които са подадени 69 заявления. 37 са молбите за 1 щат за длъжността “инспектор в Агенция „Митници” сектор „Мобилни групи и оперативен контрол” ИРМ-Кърджали. Кандидатите за бройки за длъжността „инспектор в Агенция „Митници”” – сектор „Граничен контрол и борба с наркотрафика”; в отдел „Митническо разузнаване и разследване” на митница Свиленград пък са 84, а за 2 места за длъжността „експерт в Агенция „Митници”, отдел „Рентгенови системи” на митница Свиленград – 42.

За участие в обявения конкурс за 13 щатни бройки за длъжността “ инспектор в Агенция „Митници” в митнически пункт „Капитан Андреево” на митница Свиленград има подадени 35 заявления. Някои от мераклиите кандидатстват за още една или две, както и за всички обявени свободни позиции в конкурсите.

Тестовете за професионална компетентност и психологическа пригодност ще се проведат на 12. 06. 2013 г. в сградата на Централно митническо управление гр. София, ул. „Г.С.Раковски” № 47. Допуснатите кандидати следва да представят документ за самоличност преди провеждането на теста, подчертаха от териториалното митническо управление.

СМ