22
Чет, Окт
14 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Само 1 от 6 кандидати допуснат до конкурса за началници на смени

Конкурс за 15 нови работни места обяви свиленградската митница. 13 са вакантните щатове за длъжността „инспектор" в митническия пункт „Капитан Андреево". Има и две свободни места за "експерт" в отдел „Рентгенови системи".

Минималните изисквания за заемане на длъжността „инспектор“ са кандидатите да имат висше образование с професионално направление икономика, технически науки, право. Професионален опит не се изисква.

Владеенето на западен или друг чужд език и умението за работа в екип са предимства. Документи за участие в конкурса се приемат до 31 май включително в деловодството на Митница Свиленград.

За мераклиите да бъдат назначени в отдел „Рентгенови системи“ стаж също не е необходим. Те трябва да са завършили природни науки, математика, информатика или технически науки.

Срокът за подаване на документи е 30 май.

Минималната заплата и за двете длъжности е 600 лева.

Както „Старият мост“ писа, със заповед на Ваньо Танов от 10 май 2013 г. от митницата обявиха и друг конкурс – за 5 вакантни щата.

Две от бройките са за сектор „Разузнавателна информация и анализ на риска /Денонощен координационен център/", другите две са за сектор „Граничен контрол и борба с наркотрафика" и една - за сектор „Мобилни групи и оперативен контрол" с работното място в Кърджали.

Минималните изисквания към кандидатите са висше образование в сферата на социални, стопански и правни науки, природни науки, математика и информатика, технически науки. Професионален опит не се изисква. Предимство е високото ниво на компютърна грамотност, владеенето на чужд език и отлични умения за работа в екип. Документи за кандидатстване се приемат до 29 май включително.

В момента тече и друг конкурс – за началници на смени в Свиленградската митница. От подалите документи 6 души само един е допуснат до тест за професионална компетентност и психологическа пригодност. Останалите пет са отпаднали, тъй като не са представили документи за професионален опит 4 години в областта на митническия надзор и контрол или придобит IІI младши ранг или пък диплома за висше образование.

СМ