19
Нед, Май
23 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Пуснаха под домашен арест 34-годишния Михаил Михайлов

Семейство от Свиленград с голямо количество наркотик задържаха митническите инспектори на ГКПП “Капитан Андреево” при проверка на личен багаж в лек автомобил. По метода „анализ на риска" за проверка е селектиран автомобил, влизащ у нас от Турция. Колата “Нисан Патрол” е с българска регистрация и с нея са пътували семейство от Свиленград – 34-годишният Михаил Михайлов  /Мишо Любимчанина/, 32-годишната му съпруга Невена и двете им деца на по 4 и 8 години. Семейството има заведение и рибен магазин зад градския пазар в Свиленград. Михайлов е собственик и на язовир за спортен риболов край магистралата между Любимец и Свиленград.

При щателната митническа проверка на превозвания багаж сред перилни препарати, портокали, стиропор, тоалетна хартия и други стоки, в три тенекии, съдържащи черни маслини, под плодовете се открити общо 52 увити в черно тиксо пакети, съдържащи прахообразно вещество, съобщиха от Агенция „Митници“. При полеви наркотест веществото е дало положителна проба за хероин. По предварителни данни пакетите с наркотичното вещество са с тегло 26,950 кг, а стойността им по цени за нуждите на съдопроизводството е близо 5 000 000 лева. По случая е задържан още един български гражданин - Илиян Илиянов, на 33 години от гр.Хасково.

В сряда Хасковският окръжен съд постанови мярка за неотклонение "домашен арест" за Михаил Михайлов. Чистото съдебно минало и факта, че е признал името на човека, от когото е получил наркотичната пратка,, станаха причина окръжна прокуратура да поиска по-лека мярка срещу търговеца. В ареста обаче бе пратен 34- годишният Илиян Илиянов, за когото обвинението твърди, че е предал на Михайлов трите тенекии с маслини със скрит в тях хероин.