07
Нед, Мар
26 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Гърци обсадиха тукашните магазини

Пиков трафик бе отчетен по празниците през ГКПП Капитан Петко войвода. Причината е, че много гърци дойдоха тук, за да си напазаруват по-евтини стоки. Заради засиленото движение на пункта се образуваха дълги опашки от чакащи автомобили.

Най-големият пик на движението е регистриран на 23-и декември, когато границата с Гърция в двете посоки са пресекли 3 500 автомобила и 10 000 души. За сравнение при нормални условия пунктът средно на ден преминават по 2 000 души. На 31-ви декември пък през тукашното ГКПП са минали 1 600 автомобила и 4 200 граждани. При пиковия трафик две трети от преминаващите бяха гърци, които идваха да си напазаруват и се връщаха обратно, обясниха служители на пункта. Миналата година по това време обаче движението беше още по-голямо, може би заради кризата сега не идват толкова, добавиха те.

По празниците тукашните магазини бяха обсадени от комшиите. Те се зареждаха основно с хранителни продукти за празничните си трапези. Купуваха си и дрешки, за да се пременят за Рождество Христово.

СМ