21
Сря, Апр
25 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Конкурсът за началник на свиленградската митница изненадващо беше отложен. Вместо на 7 януари вторият етап – защита на концепция, ще се състои на 10 януари, обявиха от Агенция „Митници“ ден преди насрочената дата. Преминалите успешно защитата ще се явят същия ден на интервю. Както „Старият мост“ писа, четирима души подадоха документи за конкурса. Концепциите на двама от тях бяха допуснати до следващия етап. Състезанието продължават Тодор Караиванов и Христо Русев, чиито концепции на тема „Подобряване организацията на работа в Митница Свиленград с цел по-висока събираемост на приходите към републиканския бъджет и превенция на корупционните практики“ са събрали над необходимия минимален брой точки.

Другите двама мераклии за поста – Валентин Велков и Любомир Терзиев, са получили оценки под минималната, необходима за допускане до защита.

Така изпитанието за Караиванов и Русев ще се състои в понеделник вместо в петък, когато се пада Ивановден – именният ден на директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.

СМ