19
Нед, Май
23 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

karaivanovТочно 12 дни след приключването на конкурса за началник на свиленградската митница победителят Тодор Караиванов встъпи в длъжност. Както предположи в предишния си брой в. „Старият мост“, това стана на 1 февруари. Очаквало се е лично директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов лично да пристигне тук – както във връзка с посещението на депутати от Бундестага за готовността ни за Шенген, така и да връчи заповедта за назначаването на Караиванов. Заради неотложни ангажименти обаче Танов не дошъл, а договорът на новия началник е получен с куриер днес следобед.

Тодор Караиванов е назначен за неопределено време. Той работи в системата на митниците от 1996 г., през последните 10 години заема ръководна длъжност - началник сектор „Митническо разузнаване и оперативен контрол“.

Има над 20 успешно завършени квалификационни курса в областта на митническото разследване и разузнаване (включително стоки с двойна употреба, защита правата на интелектуалната собственост, анализ на риска и др.), както и в областта на управлението и модернизирането на митническата администрация. Носител е на редица професионални отличия. Награден е с грамота на Световната митническа организация (2005 г) за активната му работа срещу митническите измами. През 2008 г. получава статуетка „Държавен служител със съществен принос в закрилата на интелектуалната собственост” – отличие на музикалната, филмовата и софтуерната индустрия в България.
Владее английски и руски. Завършил е Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, магистър по математика и информатика. Женен с едно дете.
Назначението е крайната фаза на проведен конкурс за началник на митницата в Свиленград.

Повече подробности четете в бр. 5 на в. „Старият мост“.

СМ