22
Чет, Окт
15 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Уникално изобретение за пренос на папироси направиха трафикантите

Истински бум на заловените контрабандни цигари отчитат в свиленградската митница за първото десетдневие на този месец. Само от 1 до 10 ноември т. г. на границата са хванати  хванати над 50 000 кутии нелегални папироси. През целия октомври митническите служители са спрели 43 000 кутии цигари и 46 кг тютюн и са съставили над 200 акта.

Трафикантите на тютюневи изделия са изключително изобретателни, споделиха митничари. Контрабандистите укривали стоката на всевъзможни места. Напоследък обаче хит било да прекарват през границата цигарите в задните гуми на леките си автомобили. Схемата била следната: оставяли две гуми в гумаджийница в близост до Капъкуле и, докато пазаруват или пият кафе в Одрин, в работилницата ги пълнели с по 10 – 15 стека. После се монтирали на автомобила. Каналджиите оставяли  и втори чифт гуми - за следващия тур през границата.

Митничарите на ГКПП Капитан Андреево вече са разкрили около 10 такива случая. Цигарите са така натъпкани, че е много трудно да се извадят, налага се да използваме шишове, за да ги измъкнм, споделиха служители.

СМ