18
Пон, Ян
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Шефовете на пунктове отново разместени, назначени трима нови началници на смени

Поредните кадрови рокади бяха извършени в свиленградската митница. Шефовете на двата пункта – Капитан Андреево и Гарата, бяха разместени, а началниците на три митнически смени – сменени.

За началници на смени са назначени Митко Костов, Димитър Зафиров и Петър Недев. Досегашните ръководители Стоян Стоянов, Димитър Льондев и Коста Карамфилов, на които ексначалникът на митницата Стефан Марашев повери постовете през юни, веднага след завръщането си на работа, са освободени. Те си остават старши инспектори на ГКПП Капитан Андреево. Както и при предишната рокада, единствено Петър Сюлеменчев – четвъртият началник смяна, не е засегнат. Спред запознати, една от причините за промяната е заповед на директора на Агенция „Митници“ за отговорници на смени да се назначават само служители с ранг главен или държавен инспектор. Костов, Зафиров и Недев отговаряли на това изискване.

Извършена е и традиционната рутинна рокада на началниците на пунктове – Николай Караиванов отива на Капитан Андреево, а Господин Господинов поема Гарата.

Междувпрочем, от понеделник бившият началник на Митница – Свиленград Стефан Марашев започна работа в администрацията на ведомството като държавен инспектор. На Марашев и близките му вече тече ревизия за 5 години назад, твърдят отлично информирани източници.

СМ