14
Пон, Юни
25 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Бившият шеф почва като митнически разузнавач, ДНСК - Пловдив анулира акта за узаконяване на вилата му в Ставри Димитрово

Ревизия на имотното състояние на цялата рода на бившия началник на свиленградската митница Стефан Марашев започва Националната агенция по приходите. Данъчните ще извършат проверка на имуществото, което се води на децата, съпругата му, роднини и близки. От друга страна пък щяло да се засече дали собствеността отговаря на приходите им през годините назад.

Разследването е разпоредено във връзка с развихрилия се скандал с незаконното строителство в т. нар. митничарско селище край яз. Ивайловград. Марашев всъщност е единственият действащ митничар, който има къща там. По негови думи постройката е изградена върху частна, а не върху държавна земя в чашката на язовира, и е законна. Еждувременно обаче актът за узаконяване на вилата на Марашев е отменен, научи „Старият мост“. Това е станало, след като областният клон на държавния строителен надзор в Хасково е сезирал Регионалната дирекция за Южен централен район в Пловдив.

Скандалът с имота в Ставри Димитрово принуди Стефан Марашев и да подаде оставка като началник на свиленградската митница. Той бе преназначен на експертна позиция и от понеделник, след изтичане на отпуска му, започва в администрацията на ведомството на жп гарата. Новата му длъжност е към сектор „Митническо разследване и оперативен контрол“ към отдел „Митническо разузнаване и разследване“. Пряк шеф на Марашев в сектора е Тошко Караиванов, а отделът се ръководи от Ани Златанова.

СМ