21
Пет, Юни
21 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Близо 350 000 кутии цигари без акцизен бандерол бяха задържани на ГКПП Капитан Петко войвода. Граничен служител на пункта спрял при влизане в страната ни товарен автомобил с българска регистрация, с който пътували двама гърци. Съвместно с митничар е извършена проверка с инфрачервена телескопична система с камера, като автомобилът бил изпратен за щателна митническа инспекция на ГКПП Капитан Андреево.

По документи камионът превозвал банани от Гърция за Румъния. Маскирани зад кашоните с плодове обаче били открити 345 380 кутии с цигари без акцизен бандерол. Голямото количество тютюневи изделия от над 50 марки били наредени в кашони. Преобладаващото количество папироси са ЛМ, КАПИТАЛ, „ВАЙСРОЙ”, „КАРЕЛИЯ”, „ДЮРАН” и „ДАВИДОФ”.

Двамата гърци са задържани заедно с автомобила. Образувано е досъдебно производство от РУП-Свиленград под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Според запознати задържаните са натурализирани руснаци в Гърция и това било третото им преминаване през пункта за кратък период от време.  

Още 687 кутии контрабандни цигари иззеха гранични полицаи в района на с. Капитан Андреево. 367 от тях са открити при проверка на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от Я. Я. /29г./. В колата пътували А. И. /27 г./,  Ш. С. /40 г./ и А. А. /19 г./. Останалите папироси са намерени в друг „Фолксваген“, управляван от Ш. М. /26 г./, с който пътували и Д. Х. /26 г./, Д. Х. /53г./, З. Й. /28 г./. Допълнителна проверка установила, че лицата от двете коли многократно преминавали като пешеходци през ГКПП-Капитан Андреево. Образувани са досъдебни производства, уведомена е Районната прокуратура в Свиленград.

СМ