15
Съб, Юни
30 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Стефан Киризиев не знаел за производството срещу него, нямал нищо общо със строеж на хотел в Пампорово

Окръжна прокуратура - Хасково e образувала досъдебно производство срещу бившия митничар от ГКПП Капитан Андреево Стефан Киризиев, по прякор Малкото Бейче, по операция „Перачите“. Това съобщи комисар Кирил Хаджихристев, директор на ОДМВР - Смолян.

Разследването е за пране на пари и данъчни престъпления, свързани с частен хотел в строеж в курорта Пампорово.

Проверяващите се натъкнали на редица престъпления от страна на инвеститора на недовършения хотел. Строежът е почти в центъра на курорта - в дерето срещу бившата автогара на Пампорово, до детския влек, уточниха от полицията.

По операция „Перачите“ досега има образувани две досъдебни производства срещу двама бивши главни архитекти на Чепеларе - Елена Пищалова и Атанас Недевски, допуснали незаконни строителства в частта на община Чепеларе в курорта Пампорово. Комисар Хаджихристев уточни, че срещу бившия митничар-инвеститор се извършва разследване от Окръжна прокуратура-Хасково.

Недевски, който е главен архитект на община Родопи, обяви, че от медиите научава, че е обект на досъдебно производство. Също от медиите научил за разследване срещу него и ексмитничарят Стефан Киризиев. „Не съм призоваван за никакви разпити относно строеж в Пампорово, понеже аз там нямам никакво участие – сподели пред „Старият мост“ той. - Строи се апартхотел, инвеститорът е фирма „К и К инвест“ ООД, в която аз нямам никакво участие и просто недоумявам откъде са извадили тази връзка с мен. Единият от собствениците е майка ми и може би оттам по някакъв начин намесват и мен. Но реално аз не участвам във фирмата, затова ми е много странно и учудващо защо се върти и моето име. Поинтересувах се как стоят точно нещата – извършва се проверка към момента на самата фирма, но тя не е приключила, още се представят документи – разказа той.- Но такива проверки се правят на всички фирми, които имат сгради в Пампорово – произход на средства и т. н. Между другото, на „К и К инвест“ през април т. г. е извършена данъчна ревизия, която постанови, че няма нарушения по изграждането на обекта.“

Стефан Киризиев бе уволнен от свиленградската митница при големите съкращения в края на миналата кодина.Подобно на други свои омахани колеги, е завел съдебно дело за възстановяване на работа.

Стефка КОЛЕВА