03
Нед, Мар
27 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Трима българи с над 100 фалшиви винетки са задържани от турските власти след сигнал на Митница Свиленград, съобщиха от Агенция „Митници“.
При проверка на ГКПП Капитан Андреево митничарите-контрольори засекли два случая на входящи автомобили с неистински винетни стикери.

Возилата били собственост на турски граждани, живеещи в Западна Европа. Установено било, че винетните стикери са закупени от едно и също място - на турска територия в близост до границата.
Митница Свиленград е подала сигнал на турските полицейски служби, проверен бил посоченият от пътниците район. В резултат са задържани трима български граждани и намиращите се в тях над 100 фалшиви винетки. Установено е също така, че неистинските стикери са продавани на двойна цена – за 10 евро, вместо за 10 лева, казаха от Агенция „Митници“.
Следствените действия срещу тримата българи продължават.

Че на ГКПП Капитан Андреево се продават винетки за 10 евро вместо за 10 лв., колкото струва по регламент седмичната лепенка за лек автомобил, „Старият мост“ пръв писа. От нелоялна конкуренция се оплака в редакцията на вестника представителят на „ГЕТ“ ЕООД за Свиленград. Конкурентна фирма, която също като „ГЕТ“ продавала винетки до ГКПП-то, карала през просото и пласирала стикерите на самото платно, без да издава касови бележки. Очаква се, когато тръгне големият алай в края на лятото към Западна Европа, проблемът да стане още по-сериозен. Впрочем, екшън с винетките имаше и миналата година, за което „Старият мост“ също писа.

СМ