Митница
Инструменти
Шрифт

Предложение за назначаването на Светла Шошкова за и. д. заместник-началник на свиленградската митница е направил шефът на ведомството Стефан Марашев, тъй като на обявения конкурентен подбор не са се явили кандидати.

Докладната записка на Марашев вече е внесена в Агенция „Митници“ и в най-скоро време се очаква директорът Ваньо Танов да издаде заповед. Договорът на новата ръководителка ще за срок до 6 месеца, до провеждането на нов конкурентен подбор.

Шошкова отговаря на всички изисквания за заемане на поста. Тя работи в системата на митниците от 1991 г. и преминала през различни отдели, а в момента оглавява отдел „Акцизи“. Мнението и на предишното, и на сегошното ръководство, а и на колегите й е, че е безупречен служител. Самата Светла Шошкова нямала особено желание да стане зам.-началник, но, според Марашев, е най-подходящият човек за длъжността.

Както „Старият мост“ писа, зам.-шефският стол в митницата остана свободен, след като договорът на изпълняващата временно длъжността Ваня Цветкова изтече. Обявен бе конкурентен подбор, но Цветкова не се яви, понеже би влязла в конфликт на интереси заради етървата си Петя Цветкова, която също е служител в тукашната митница.

Стефка КОЛЕВА