Митница
Инструменти
Шрифт

“В доклада за състоянието на митниците, изпратен до премиера, се касае за схема, която се реализира на Капитан Андреево. Тя става със съдействието и протекцията на представители на митниците”, заяви във вторник по Би Ти Ви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

МВР шефът отказа повече подробности, тъй като се водело досъдебно производство. Той обаче добави, че се разпитват т. нар. водачки, които давали обяснения как си плащали. “Тези, които са от ръководството на митницата в Капитан Андреево, обясняват, че всичко това е спуснато отгоре. И просто там се върти една атмосфера, която според мен по никакъв начин не е добре”, заяви Цветанов.

Според отлично информирани източници са разпитвани и сегашни и бивши митничари от тукашното управление. Както „Старият мост“  пръв писа, се разследва контрабанден канал за карго. При спецакцията за пресичането му, именувана „Далаверата“, бяха арестувани

двама нашенци - спедиторът Росен Иванов и бизнесменът Георги Калпакчиев. При акцията бяха задържани общо петима. Съдът наложи постоянна мярка на трима от тях - Иванов, Калпакчиев и бившия служител от „Пътни такси и разрешителни“ на ГКПП Кулата Юлиян Пандов. Предстоят и други арести, потвърди наскоро главния секретар на МВР Калин Георгиев.

СМ