18
Пет, Сеп
21 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Бензиностанция “Лев ойл“, в близост до ГКПП Капитан Андреево, беше запечатана в четвъртък след оперативни действия на митническа мобилна група. Обектът е собственост на Светлана Димитрова Бакалова, чието ЕООД, регистрирано в Стара Загора, извършва търговия на дребно с автомобилни горива и смазочни материали.

В проверката са се включили служители на Митница Свиленград, мобилни групи на Агенция “Митници” , ЦМУ, РО Бургас – гр. Хасково на ГД “Контрол на качеството на течните горива”, НАП ТД Пловдив, ИРМ Хасково

Митничарите са установили, че за две от зарежданията на гориво не са издадени касови бележки, а данните от бензиноколонките не са отчетени от фискалното устройство.

Служителите на РО Бургас – гр. Хасково на ГД “Контрол на качеството на течните горива” са извършили проверка и взели проби съгласно Наредбата за изискванията за качеството на течните горива. Поискано е съдействие от органите на НАП, които започват инспекция относно спазване на данъчното и осигурителното законодателство.
Служители на НАП са установили, че в книгата за дневни финансови отчети не е отразена началната касова наличност. В касата е констатирана разлика, която не е нанесена в книгата за ДФО. В обекта няма заверен кочан с ръчни касови бележки. Данъчните са намерили в касата и чужда валута, каза пресаташето на Агенция „Митници“ Вяра Генова.

СМ

Сходни