23
Вт, Юли
35 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Граничен полицай от ГКПП Капитан Петко войвода отказа подкуп от 200 лв. Тримата мъже, опитали да пробутат рушвета, са били задържани. Миналия петък вечерта на граничния пункт пристигнал лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 38-годишния И. М.

Заедно с него за Гърция пътували още двама мъже. 22-годишният Д. Д. предложил на Иван Кючуков 200 лв., за да пропусне в южната ни съседка колата и нейния шофьор, който бил с наложено ограничение за напускане на страната. Заедно с Кючуков на смяна бил и Димо Грозев. Двамата веднага уведомили началника на пункта.

След това тримата мъже били задържани. Парите са иззети, съставен е протокол, уточниха от пресцентъра на МВР. За случая са уведомени районните обвинители в Свиленград, както и Окръжна прокуратура-Хасково.

Както вече е известно, в разстояние на около месец трима служители на ГКПП Капитан Петко войвода бяха арестувани по подозрение в нелегален трафик на хора. Задържани бяха Атанас Атанасов, Христо Христов и Мариян Делчев. След това началникът на пункта Веселин Воденичаров бе внезапно пенсиониран.

СМ