23
Вт, Юли
35 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Сгафилите служители са преместени от ГКПП Капитан Андреево на жп гарата

Прокуратурата образува проверка срещу двама служители от свиленградската митница. Срещу митничарите Георги Раковски и Димитър Войнов се води полицейско дознание за пропускане на голямо количество контрабандни стоки през ГКПП Капитан Андреево.

Отделно Инспекторатът към Агенция „Митници“ извършва пълна проверка по случая. Двамата митничари, допуснали безпрепятствено преминаване на автобус с 4 400 клапани за автомобили, са преместени в различни смени на пункта на жп гарата със заповед на началника на Митница Свиленград Филип Александров. Това е вторият такъв случай за този месец. Както „Старият мост“ писа, заради пропуснат автобус с контрабанда на гарата бяха дислоцирани Георги Терзиев и Милко Мандиев.

Контрабандната стока е била заловена от мобилна митническа група на 7 – 8 километра от границата. Преди това турският автобус е преминал щателен митнически контрол, за което дежурните тогава Раковски и Войнов са издали протокол. По-късно пред разследващите те обяснили, че при инспекцията им във возилото не е имало нищо. Шофьорът на автобуса пък заявил, че клапаните са натоварени на близка бензиностанция. Разследването обаче щяло да установи каква е истината.

Стойността на заловените авточасти възлиза на около 23 000 лева. Запознати твърдят, че печалбата от продажбата им в България била около сто процента.

СМ