04
Пон, Мар
29 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Разкриват инспекторат в тукашното ведомство

Дългоочакваната структура на свиленградската митница най-после бе получена тук. Особени промени във вътрешната организация на ведомството няма. Най-важната е, че се закриват отдел „Оперативен митнически и акцизен контрол“, чийто началник беше Атанас Чавдаров, и „Противодействие на митническите, валутните и акцизните нарушения“ с шеф Ани Златанова и се сливат в един - „Митническо разузнаване и разследване“.

Началник на новия отдел остава Златанова.

Досегашният отдел за борба с наркотрафика пък става сектор. Мотивът за тази промяна е, че така ще се извършва по-сериозен контрол, понеже началникът му ще се отчита на шефа на „Митническо разузнаване и разследване“.

Най-интересната промяна в структурата е създаването на инспекторат към тукашната митница. Сформирането на новото звено е във връзка със закриването на РМД-тата в страната, където имаше такива отдели. Сега вече органите за вътрешни проверки и разследвания ще бъдат по места. В инспектората засега ще работи един човек, но са необходими четирима, за да съществува като отдел.

По новата структура в свиленградската митница трябва да работят 302-ма души, като отделно е извънсписъчният състав. В момента във ведомството се трудят 328, от които 20 – извънсписъчни. Това означава, че 6 служители „висят“ - това са такива, които чакат разрешение от Инспекцията по труда да бъдат съкратени или не.

СМ