26
Пон, Фев
26 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Безсрочна заповед за назначение на поста началник на Митница – Свиленград получи досегашният временно изпълняващ длъжността Филип Александров. Това стана навръх професионалния празник на митничарите – 26 януари, два месеца преди да изтече срокът на договора, с който Александров бе определен за временен шеф на ведомството. Назначението на Александров не е изненада. Самият той наскоро заяви в интервю за „Старият мост“, че има очаквания временната му заповед да стане безсрочна.

Новият-стар началник за втори път става титуляр на длъжността. Той пое ръководството на тукашната митница на 22 декември 2008 г. до провеждането на конкурс. През м. май 2009 г. му бе връчена постоянна заповед за назначение. При новото правителство  и новото управление на Агенция „Митници“ през ноември Филип Александров депозира молба за преназначаване на по-ниска позиция, като продължи да изпълнява по съвместителство и длъжността началник. Това направиха и другите му колеги от страната. От централата обявиха, че титулярите ще бъдат определени посредством конкурентен подбор. Тази процедура за свиленградската митница вече приключи и единственият кандидат – Филип Александров, е назначен за титуляр. За други митници в страната може да се наложи и провеждането на конкурс, в който могат да участват и мераклии за поста извън системата.

Филип Александров пое ръководството на свиленградската митница през декември 2008 г. Той е роден в София, завършил е мениджмънт и маркетинг в УНСС. В митническата администрация е от 1986 г., когато постъпва на работа в митница Калотина. През 2002 г. е назначен за началник на митническия пункт там. След това работи в РМД Пловдив, откъдето е прехвърлен в Свиленград. Женен е, има една дъщеря.

СМ