12
Пет, Апр
16 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Контрабандни електронни наргилета за еднократна употреба откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на лек автомобил.

На 07.09.2023 г. в 22.10 часа на пункта пристига лек автомобил с чужда регистрация, управляван от мъж, който пътувал сам от България през Турция за Азербайджан. Той представил пред митническите служители, че пренася стоки с нетърговски характер и личен багаж, като заявил, че няма акцизни стоки за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която, във фабрични кухини в облегалките на предните седалки, са открити празни оригинални кутии и опаковки от електронни наргилета. В хода на контролните действия, след отстраняване на корите за резервната гума и предната стена на багажника, във фабрични кухини, са открити 195 електронни наргилета за еднократна употреба, без акцизен бандерол.

На нарушителя – гражданин на Азербайджан, е съставен акт по Закона за митниците, за опит да пренесе акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.