Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Граничен полицай от Свиленград отказа 700 евро подкуп, съобщиха от пресцентъра на МВР. Иво Милчев категорично отхвърлил предложените му пари, за да пропусне през границата укрит в камион мъж. В сряда през нощта на ГКПП Капитан Андреево пристигнал за влизане в страната товарен автомобил „Рено“ с турска регистрация. Камионът бил управляван от 35-годишния З. С. С него пътувал и сънародникът му О. Х. също на 35 години. Возилото било натоварено с бали памук и вълна за Румъния. При проверката на товарната кола тукашният граничен полицай забелязал, че под леглото в кабината се укрива мъж – К. Й. на 27 години. Младият мъж искал нелегално да стигне до Германия, където имал роднини. След като Иво Милчев установил нарушението, О. Х. опитал да пробута на граничния полицай оферта за подкуп в размер на 700 евро, за да продължат пътя си безпрепятствено.

Милчев категорично отказал да вземе парите.

Тримата турски граждани са задържани в ареста на ГПУ-Свиленград. Срещу укрития мъж е образувано бързо производство за престъпление по чл. 279 от НК, а срещу другите двама – за престъпление по чл.280 от НК, уточниха от пресцентъра на МВР.

Иво Милчев живее в кв. „Изгрев“. Работи в системата на МВР от 2003 г. - първоначално на зелена граница, а по-късно е пренасочен на ГКПП Капитан Андреево. В момента на граничния пункт той е и водач на служебно куче. Многократно е награждаван от преките си началници за висок професионализъм.

СМ