03
Нед, Мар
27 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Граничен полицай от Свиленград отказа 700 евро подкуп, съобщиха от пресцентъра на МВР. Иво Милчев категорично отхвърлил предложените му пари, за да пропусне през границата укрит в камион мъж. В сряда през нощта на ГКПП Капитан Андреево пристигнал за влизане в страната товарен автомобил „Рено“ с турска регистрация. Камионът бил управляван от 35-годишния З. С. С него пътувал и сънародникът му О. Х. също на 35 години. Возилото било натоварено с бали памук и вълна за Румъния. При проверката на товарната кола тукашният граничен полицай забелязал, че под леглото в кабината се укрива мъж – К. Й. на 27 години. Младият мъж искал нелегално да стигне до Германия, където имал роднини. След като Иво Милчев установил нарушението, О. Х. опитал да пробута на граничния полицай оферта за подкуп в размер на 700 евро, за да продължат пътя си безпрепятствено.

Милчев категорично отказал да вземе парите.

Тримата турски граждани са задържани в ареста на ГПУ-Свиленград. Срещу укрития мъж е образувано бързо производство за престъпление по чл. 279 от НК, а срещу другите двама – за престъпление по чл.280 от НК, уточниха от пресцентъра на МВР.

Иво Милчев живее в кв. „Изгрев“. Работи в системата на МВР от 2003 г. - първоначално на зелена граница, а по-късно е пренасочен на ГКПП Капитан Андреево. В момента на граничния пункт той е и водач на служебно куче. Многократно е награждаван от преките си началници за висок професионализъм.

СМ