15
Съб, Юни
31 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

4 леки автомобила и автобус, обявени за издирване, задържаха гранични полицаи от ГПУ-Свиленград в рамките само на седмица.

На 19-и май са били спипани „Ауди S 8“ и „Шкода Октавия“, които били с български регистрации и шофирани от български граждани, на излизане от страната за Турция. При проверката станало ясно, че и двете возила са обявени за издирване. Ден след това на ГКПП Капитан Андреево бил спрян напускащия страната автобус „Мерцедес“ със сръбска регистрация. При извършената проверка граничните полицаи установили, че регистрационните табели и талон са подправени. След разпит тримата сръбски граждани, пътували с возилото, са освободени.

На 24-и май пък на граничния пункт за излизане от страната пристигнал лек автомобил „Шкода“ с германски транзитен регистрационен номер. При извършената проверка граничарите установили, че по номера на рамата има интервенция. Последвалата справка, направена от служители на „Фронтекс“, показала, че автомобилът е бил откраднат на 5 май в Германия. С протокол колата е предадена на ГПУ-Свиленград, снети са обяснения от 42-годишния германски гражданин, шофирал краденото возило. По случая е образувана полицейска проверка, уведомена е Районна прокуратура – Свиленград. На следващия ден граничните полицаи са спипали луксозно BMW модел 730, което също било обявено за издирване. Возилото било съвсем ново – едва на 7-8 месеца, и било в международния пътнически влак „Оптима“ от Германия за Истанбул.

СМ