24
Сря, Юли
37 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Осъдиха побойника на 3 денонощия арест за хулиганство, ще му бъдат повдигнати обвинения за шофиране в нетрезво състояние и посегателство над длъжностно лице

 

35-годишен гръцки гражданин бе задържан, тъй като нападна граничен полицай на ГКПП Капитан Петко войвода.

Инцидентът станал в сряда вечерта. Георгиос Дотсидис пристигнал на пункта на път за родината си, управлявайки лек автомобил „Ситроен“. Граничният полицай обаче забелязал, че водачът е пиян, взел му документите за проверка и го накарал да отбие колата встрани, докато дойдат катаджиите. Почерпеният грък се афектирал, че го накарали да чака, нахвърлил се на граничния полицай и започнал да го блъска и удря. Веднага на помощ дошли негови колеги, които едва озаптили буйстващия грък. След това катаджии са го тествали с дрегер, който отчел 1,84 промила алкохол в кръвта му.

При задържането Георгиос пак буйствал, не давал да му сложат белезниците, служителите на реда едва го удържали. Пияният грък е бил задържан първоначално за 24 часа и му е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство. В четвъртък състав на Районния съд постанови Георгиос да остане в ареста още 3 денонощия. Ще му бъдат повдигнати още две обвинения – за шофиране в нетрезво състояние и за посегателство над длъжностно лице.

СМ