18
Вт, Юни
25 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Два микробуса с общо 126 стека цигари без акцизен бандерол задържаха гранични полицаи на ГКПП Капитан Петко войвода, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Във вторник през нощта на пункта пристигнали за влизане в страната два микробуса „Форд“, управлявани от 23-годишния С. М. и 24-годишния С. С., и двамата от Сливен. Граничните полицаи от групата за противодействие на контрабандата и трафика на хора извършили проверка на возилата, при която първоначално били открити около 60 стека цигари без акцизен бандерол.

По искане на граничните полицаи на автомобилите е извършена щателна митническа проверка, при която са намерени още контрабандни цигари, като общото количество е 126 стека. Част от тях били облепени под капака на двигателя. Граничните полицаи са установили още, че предната регистрационна табела на един от микробусите е подправена. В багажното отделение е намерена оригиналната, а обясненията на шофьора са били, че преди време изгубил табелата, като после я намерил. Съставен му е акт по закона за движение по пътищата.
Цигарите са иззети с протокол, на шофьорите са съставени актове за митническо нарушение. Микробусите са задържани. По случая е образувано досъдебно производство.
Митничарите на ГКПП Капитан Андреево иззеха 6 624 кутии контрабандни цигари през последните дни, информираха от Агенция „Митници“. Две трети от папиросите са били иззети при 62 случая на опит за контрабанда. Останалите са били конфискувани от 63 преминаващи пътници, които са пренасяли количества над разрешените за свободен внос. Задържани са и 5 кг тютюн.
Любимецките полицаи пък са иззели 90 кутии безакцизни цигари. Служителите на реда са извършили проверка в частен дом на ул. „Преслав“, обитаван от 38-годишна жена. В жилището ченгетата са открили нелегалните папироси от различни марки, които са били иззети с протокол за доброволно предаване.


СМ