23
Вт, Юли
35 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Досегашният началник на ГКПП Капитан Петко Войвода Веселин Воденичаров бе внезапно пенсиониран. Отстраняването му от длъжност стана, след като в разстояние на около месец трима негови подчинени бяха арестувани по подозрение в нелегален трафик на хора.

Както „Старият мост“ писа, задържани бяха Атанас Атанасов, Христо Христов и Мариян Делчев Според прокуратурата тримата капепенци са участвали в престъпна група, която срещу около 200 евро на човек е прекарвала през границата лица със забрана да напускат България.

На освободения от Воденичаров пост все още няма назначен нов човек. Не се знае дали за длъжността ще бъде обявен конкурс или ще се извърши конкурентен подбор измежду служителите. „Тепърва ще решим как ще процедираме, засега нещата остават така“, заяви  началникът на РДГП – Смолян комисар Тодор Георгиев.

За готвените кадрови промени комисар Георгиев съобщи в началото на март. В интервю за „Старият мост“ той сподели, че на пункта тече проверка и най-късно до 15 април в резултат от нея ще се предприемат съответните действия.

СМ