Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Луксозен автомобил BMW бе задържан на ГКПП Капитан Петко войвода. Возилото пристигнало на пункта за излизане от страната. То било управлявано от 34-годишния иракски гражданин С. К., постоянно пребиваващ в Германия. При проверката граничният полицай се усъмнил в документите на автомобила.

Бил е уведомен австрийският служител на ФРОНТЕКС, който работи съвместно с българските си колеги на ГКПП Капитан Адреево. Той направил справка в Шенгенската информационна система, която показала, че представените бланки за собственост на колата са откраднати в края на 2008 г. от Бранденбург.

На 10 март т. г. на ГКПП Капитан Андреево граничните полицаи заловиха друг луксозен автомобил -  BMW X5, с италианска регистрация с подправени документи. Тогава работещите по случая предположиха, че става въпрос за трафик на крадени скъпи коли към арабския свят. Задържаното сега беемве също е трябвало да напусне страната през Капитан Андреево, уточниха от пресцентъра на МВР. Заради отклонение в GPS системата возилото се озовало на граничния пункт Капитан Петко войвода.

Работата и по двата случая продължава.

СМ