30
Чет, Май
17 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

Луксозен автомобил BMW бе задържан на ГКПП Капитан Петко войвода. Возилото пристигнало на пункта за излизане от страната. То било управлявано от 34-годишния иракски гражданин С. К., постоянно пребиваващ в Германия. При проверката граничният полицай се усъмнил в документите на автомобила.

Бил е уведомен австрийският служител на ФРОНТЕКС, който работи съвместно с българските си колеги на ГКПП Капитан Адреево. Той направил справка в Шенгенската информационна система, която показала, че представените бланки за собственост на колата са откраднати в края на 2008 г. от Бранденбург.

На 10 март т. г. на ГКПП Капитан Андреево граничните полицаи заловиха друг луксозен автомобил -  BMW X5, с италианска регистрация с подправени документи. Тогава работещите по случая предположиха, че става въпрос за трафик на крадени скъпи коли към арабския свят. Задържаното сега беемве също е трябвало да напусне страната през Капитан Андреево, уточниха от пресцентъра на МВР. Заради отклонение в GPS системата возилото се озовало на граничния пункт Капитан Петко войвода.

Работата и по двата случая продължава.

СМ